André Lascaris: een eigentijdse prediker

André Lascaris o.p. (foto: Lambert van Gelder)

André Lascaris o.p. (foto: Lambert van Gelder)

‘Ik ben zeker niet vrijzinnig. Modern of eigentijds of progressief, dat past mij beter. Maar liever nog wil ik helemaal geen etiket opgeplakt krijgen.’ Dominicaan André Lascaris praat in een interview met Lidy Verdegaal in Mariënburg Magazine over de kerk, zijn werk en zijn bedenking bij paus Franciscus.

Vorig jaar oktober werd dominicaan André Lascaris (Amsterdam, 1939) ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag geëerd met een Liber Amicorum. De bundel bevat bijdragen van 25 vrienden: stafleden van het door hem opgerichte Dominicaans Studiecentrum, leden van de Girardkring, medebroeders en oud-collega’s. Zij roemen hem als een echte dominicaanse intellectueel, iemand die met een open houding midden in de wereld staat en de vruchten van zijn studie en denkwerk met anderen deelt.

Klik hier voor het volledige interview en hier voor het Mariënburg Magazine.

Delen:

Schrijf een reactie

Opgeslagen onder Geloven vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *